Marco Tolhoek

Maak kennis met Marco Tolhoek

Marco Tolhoek is oprichter en eigenaar van Fysiotherapie Centrum de Tol. Ik ronde in 1985 de opleiding tot algemeen fysiotherapeut af in Vlissingen. Vanaf dat moment ben ik werkzaam geweest in een praktijk in Zuid-Beveland tot 2005. In die periode heb ik de opleiding tot manueel therapeut afgerond (1990). Vervolgens is door mij de praktijk Fysiotherapie Centrum De Tol in 2005 in Goes gestart. 

ons-team-marco-tolhoek-persoonlijk-fysio-fysiotherapie-behandeling-goes-beveland

Opleiding en cursussen

Ik ben mij snel gaan specialiseren in een aantal richtingen. Ik heb mij vooral gespecialiseerd in manuele therapie (van der Bijl). Naast de reguliere manuele therapie heb ik verdere verdieping gevonden in het behandelen van kinderen en baby’s (KISS/KIDD) en het behandelen van mensen met nek en hoofdpijnproblematiek. Aansluitend werd door mij de cursus Crammergriff gevolgd. 

Momenteel zit ik in het laatste jaar van de Masteropleiding Manuele therapie in Rotterdam bij de Hogeschool Rotterdam.

Sportieve achtergrond

Met een sportieve achtergrond en affiniteit voor deze doelgroep heb ik de opleiding tot sportfysiotherapeut gevolgd. Binnen de praktijk is er voor sport gerelateerde klachten veel aandacht en een duidelijke visie ontwikkeld voor zowel curatieve als preventieve benadering van deze doelgroep.

Als verdieping heb ik kort na het opstarten van de praktijk in Goes de opleiding tot MSU-echografist voltooid waarna het mogelijk werd om middels echografie een betere diagnostiek te kunnen bieden door het uitvoeren van echografie op het gebied van het bewegingsapparaat.
De echografische diagnostiek is van grote meerwaarde bij het werk als sportfysiotherapeut maar ook binnen reguliere fysiotherapie bewijst dit zijn diagnostische meerwaarde in snelheid en doelmatigheid.
De opleiding tot bedrijfsfysiotherapeut werd eveneens gevolgd waarbij de arbeidsgerelateerde fysiotherapie in onze praktijk een plaats heeft gekregen.

Samenwerkingsverbanden

Er is een samenwerkingsverband ontstaan met kinderfysiotherapeuten en neurologen van het ADRZ. Hiernaast werd in 2012 een pijnprogramma ontwikkeld onder de naam Activos, een multidiciplinair pijnprogramma binnen de eerste lijn. Aan de ontwikkeling hiervan heb ikzelf deelgenomen. Verder de samenwerking met het Zeeuws Hand en Pols Centrum in Goes, waar ik als manueel therapeut en echografist MSU mee samen werk. 

Samenwerkingstructuren

Met veschillende organisaties binnen de eerste en tweede lijn wordt samengewerkt. -ADRZ, afd neurologie en afd kindergeneeskunde – Kinderfysiotherapie Ellen Knaap te Goes – Zeeuws Hand en Pols Centrum te Goes – Donkersteeg Orthopedische schoentechniek Goes Ik heb me in het verleden met veel plezier bezig gehouden met het sportmedisch begeleiden van sporters. Dit bestaat uit zowel een individuele als groepsgewijze benadering, waarbij de HSV Hoek, VV Kloetinge en de SV Nieuwdorp werden begeleid. Op dit moment zijn wij op regelmatige basis aanwezig bij trainingen van de atletiekvereniging AV’56 in Goes.